20110304

Pegasus Fragrances



Παλιότερα υπήρχε 1 Άρωμα με το όνομα Πήγασος.
Τώρα υπάρχουν 8 !


«Είναι  μεγάλη τιμή να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε άλλο ένα μέρος από το όραμα της Vicky Wall μέσα από την κυκλοφορία των υπέροχων οχτώ νέων αρωμάτων Πήγασος»

Κάθε νέα γέννηση φέρει μια πρόκληση πριν συνειδητοποιήσουμε το δώρο που μας επιφυλάσσει. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η εκπληκτική «περιορισμένη σειρά» με τα 800 αρώματα που κυκλοφορούν σε κουτί από ξύλο Σφενδάμου. Κάθε κουτί σε αυτήν την πρώτη σειρά είναι υπογεγραμμένο. 

Η συσκευασία μετά τα πρώτα 800 δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, σίγουρα όμως θα είναι πρωτοποριακή  για να περιέχει αυτό το φανταστικό άρωμα.

Τα 8 διαφορετικά αρώματα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Creative Perfumers Limited και την ιδρύτριά της Anastasia. Η Anastasia έχει πραγματικά «εξαιρετική μύτη», που σημαίνει ότι εκπαιδευτεί με έναν ξεχωριστό τρόπο ώστε να μπορεί να ισορροπεί τα αιθέρια έλαια και τα αρώματα και να τα φέρνει σε τέλεια αρμονία. Αυτή είναι μια τέχνη που χάνεται, και, πιστεύω ότι η Anastasia είναι μία από τις καλύτερες ειδικούς στον κόσμο. Συνεργαζόμαστε στενά μαζί της επειδή πιστεύω ότι έχει διαθέτει επίσης το χάρισμα της συναισθησίας. Την ικανότητα δηλαδή να συνεργάζονται οι αισθήσεις.

Η Anastasia έχει μια σειρά Μπουκάλια Ισορροπίας, τους 110 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Σε κάθε συνάντηση με τους πελάτες της , ζητάει να ξεκινήσουν αρχικά με τα μπουκάλια  Aura-Soma και να επιλέξουν αυτά που τους ελκύουν περισσότερο. Στην συνέχεια η Anastasia αποφασίζει, με βάση την χρωματική επιλογή τους και όσα γνωρίζει, το άρωμα που θα προτείνει.  Όλα αυτά τα χρόνια που αναπτυσσόταν αυτή η συνεχής διαδικασία, ανακαλύψαμε ότι ορισμένες «νότες» και ορισμένα χρώματα εμφανίζονταν ξανά και ξανά.  

Τα 8 αρώματα ή μίγματα σχετίζονται με συγκεκριμένα μπουκάλια Aura-Soma. Οι αριθμοί στα μπουκάλια των Αρωμάτων Πήγασος σχετίζονται άμεσα με ορισμένα Μπουκάλια Ισορροπίας. Αυτό επιβεβαιώνει την σχέση συναισθησίας ανάμεσα στο άρωμα και τα χρώματα στο συγκεκριμένο μπουκάλι. Είναι ένας πλήρης κύκλος εμπειρίας: από το χρώμα στο άρωμα και από το άρωμα πίσω στο χρώμα, κάτι που έχει τεράστια σημασία γι’ αυτό που πρόκειται να βιώσει ο κόσμος του αρώματος και ο κόσμος του χρώματος.  

Η ιστορία αποκτάει μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός ότι η Vicky Wall είχε ακριβώς την ίδια σχέση με την συναισθησία. Με άλλα λόγια, όταν μύριζε ένα άρωμα έβλεπε χρώμα, και όταν έβλεπε χρώμα μύριζε ένα άρωμα, και για αυτό τα Αρώματα Πήγασος είναι τόσο σημαντικά.  Το όνομα Πήγασος στην ουσία προέρχεται από την δουλειά που έκανε η Vicky Wall στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου: ήταν οδηγός ασθενοφόρου στο Λονδίνο και είχε την ικανότητα να βρίσκεται στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή, και ήταν φημισμένη γι’ αυτό μεταξύ των υπόλοιπων οδηγών ασθενοφόρων. Προς το τέλος του πολέμου, οι οδηγοί αυτοί παράγγειλαν έναν μεταλλικό Πήγασο και της τον δώρισαν.  Η Vicky τοποθετούσε πάντα αυτόν τον Πήγασο στο καπό κάθε αυτοκινήτου που είχε.

«Το να είσαι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή»
Θυμάμαι όταν ήρθε η Vicky στο σπίτι μας για να παρουσιάσει το πρώτο μάθημα Aura-Soma που έγινε ποτέ. Την είδα να κάθεται στη θέση του συνοδηγού με την Margaret να κοιτάζει επάνω από το τιμόνι, καθώς ήταν αρκετά κοντή, και το αυτοκίνητο αρκετά μεγάλο, και θυμάμαι επίσης τον Πήγασο στο καπό του αυτοκινήτου.
Ήταν καταπληκτικό να βλέπεις το αυτοκίνητο να παρκάρει. Αυτό έγινε το 1984, και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, είναι υπέροχο που ο Πήγασος εκπληρώνει τη δυνατότητα από εκείνο το πρώτο όραμα για όλα όσα γεννήθηκαν «όντας στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή».  

Αυτό είναι το θέμα που παρουσιάζουμε, έτσι ώστε, αισίως, μέσα από την έλξη προς το άρωμα και το χρώμα, ο Πήγασος να βοηθήσει πολλούς να είναι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή κάνοντας το σωστό πράγμα, και να προσφέρει την εμπειρία της συγχρονικότητας.   - Mike Booth

Μέχρι να αρχίσει να αναπτύσσεται η σύγχρονη αρωματοποιία το 1880, τα αρώματα φτιάχνονταν από φυσικές ύλες.  Από τότε και μετά η αγορά κατακλύζεται από αρώματα με συνθετικά χημικά, συντηρητικά και διαλύτες.   
Προσπαθούμε με κάθε μέσο να επιστρέψουμε στην τέχνη που αγκαλιάζει τις λεπτεπίλεπτες και σύνθετες όψεις της χρήσης καθαρά φυσικών και οργανικών υλικών. Οι εποχιακές ποικιλίες στις φυσικές καλλιέργειες, οι πολύ μικρές σοδειές και οι δύσκολες διαδικασίες εξαγωγής κάνουν την ανάπτυξη πολύ πιο απαιτητική, αλλά επίσης και περισσότερο δημιουργική και ικανοποιητική. Τα τελικά αρώματα είναι απαλά, πλήρως αναπτυγμένα και θαυμάσια αγνά. 

Η σειρά των αρωμάτων μας δημιουργείται χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά και οργανικά αιθέρια έλαια που εξάγονται από φυτά και λουλούδια. Το αλκοόλ, που χρησιμοποιείται ως φορέας  του αρώματος, είναι πιστοποιημένο από τον σύλλογο Soil Association και παράγεται από την ζύμωση καθαρών οργανικών σπόρων. Χρησιμοποιώντας οργανικές  ύλες είμαστε σίγουροι ότι τα λεπτά συστατικά μας δεν εκτίθενται στην μόλυνση ή σε μικροβιοκτόνα. Τα αρώματά μας είναι εγγυημένα χωρίς πετροχημικά, συνθετικά αρώματα και συντηρητικά.  
Lisa Brill
Χημικός, Aura-Soma


No comments: