20101214

Αρχάγγελος Jeremiel
B108 – Μέσο Τιρκουάζ / Μέσο Λαδί

Γεννήθηκε - 14 Δεκεμβρίου 2010 12:04 ώρα Αγγλίας
Η σύνδεση με τη Vicky Wall.
Deborah, η Πολεμίστρια Βασίλισσα και η Μέλισσα Βασίλισσα
Ο/Η Jeremiel είναι η προστάτιδα των μελισσών


Ο/Η Jeremiel είναι ένας/μία Αρχάγγελος που αναφέρεται ως η πηγή πολλών Εβραϊκών κειμένων. Λένε ότι ο/η Jeremiel πήρε τον Baruch (έναν συγγραφέα πρώτοϊουδαϊκών κειμένων) και τον ταξίδεψε στα διαφορετικά επίπεδα του παραδείσου. Τον/Την Jeremiel τον/την συναντάμε επίσης ως συνοδό στις μεταβάσεις από τη μία κατάσταση στην άλλη.  Όταν η ψυχή φεύγει με την τελευταία εκπνοή, ο/η Jeremiel είναι αυτός/αυτή που επιβλέπει τη μετάβαση, μέσω του Φύλακα Αγγέλου και των άλλων αγγέλων που παρίστανται, φέρνοντας ηρεμία και χάρη στην κατάσταση αυτή. Φροντίδα στο άφημα!  

Ο/Η Jeremiel είναι επίσης ο άγγελος που σχετίζεται με τις παγανιστικές θρησκείες και την έννοια την παλαιάς θρησκείας. Αυτή είναι μία ασυνήθιστη απόδοση για έναν άγγελο: το έργο της θεάς και η εργασία με τις αρχαίες ενέργειες της γης και η ιερότητα της γης. Το τιρκουάζ και το λαδί είναι στα δύο άκρα του Σμαραγδί της Καρδιάς.

Ο/Η Jeremiel θεωρείται επίσης ως ο/η Αρχάγγελος που βλέπει πιο καθαρά από όλους τους Αρχαγγέλους, ονομάζεται «τα μάτια του Θεού». Διαύγεια στην αντίληψη είναι ένα από τα χαρίσματα του/της  - η θεϊκή αντίληψη ή ικανότητα βαθιάς όρασης (μαντείας).

Όταν εξετάζουμε τον μέσο τόνο του τιρκουάζ, που βρίσκεται ανάμεσα στο απαλό τιρκουάζ και την χροιά του τιρκουάζ, μιλάμε για μία έντονη «δημιουργική επικοινωνία της καρδιάς», με τη μορφή των μέσων μαζικής επικοινωνίας καθώς και τις επικοινωνίες που φτάνουν σε άλλα επίπεδα της ύπαρξης. Αυτό βοηθάει και υποστηρίζει ιδιαίτερα όσους βρίσκονται στο ταξίδι της εξατομίκευσης, το ταξίδι προς τον εαυτό τους. Στο ταξίδι αυτό λοιπόν, υπάρχουν στιγμές που πιθανόν να συναντήσουμε τον/την Jeremiel, αυτό που υπάρχει στον μέσο τόνο μεταξύ του απαλού λαδί και της λαδί χροιάς, που υπάρχει στη βάση του μπουκαλιού. Είναι η πικρία, για την οποία μιλάμε τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, η οποία μπορεί να είναι ένα δώρο, όταν την ξετυλίγουμε, που φανερώνει τη δυνατότητα μιας νέας αλήθειας, μία νέα αίσθηση ελπίδας που μπορεί να ανατείλει. Βοηθάει να αισθανθούμε πώς είναι το απαλό λαδί όταν συνδεόμαστε μαζί του, και μετά να το αντικρύσουμε απευθείας –να αντιμετωπίσουμε την πικρία διεισδύοντας στις απογοητεύσεις από το παρελθόν, στην αίσθηση προδοσίας, στο να μην έχεις τη σωστή σχέση με τον εαυτό σου, και τον τρόπο που πιστεύουμε ότι υπάρχουμε, σε αυτό το σημείο του ταξιδιού. Στη συνέχεια, αντικρίζοντας τη νέα αυγή, τη νέα ελπίδα, μία νέα δυνατότητα αρχίζει να προβάλλει, μια αναγέννηση στο ταξίδι της εξατομίκευσης που φέρει μαζί της συγχρονικότητα και την ικανότητα να είμαστε στο σωστό μέρος τη σωστή χρονική στιγμή κάνοντας το σωστό πράγμα.

Αυτό συνοδεύεται από μια υπόσχεση για την αποκατάσταση της ελπίδας, πράγμα με το οποίο σχετίζεται ιδιαίτερα το λαδί. Είναι η αίσθηση της αποσαφήνισης στις κρίσεις (judgements) μας. Οι κρίσεις είναι κάτι που σχετίζουμε κυρίως με το χρυσό. Υπάρχει μία κρίση σχετικά με τον εαυτό μας που πρέπει να την παραμερίσουμε και επίσης μία διαύγεια της κρίσης σε σχέση με τη διάκριση, και με την αλήθεια, και το πώς ο γάμος αγάπης και αλήθειας δημιουργεί μια πολύ διαφορετική κατάσταση. Ο/Η Jeremiel σχετίζεται πολύ με την ελπίδα μέσω της διαυγούς κρίσης. Αν κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο, υπάρχουν μαθήματα που μπορούμε να συγκεντρώσουμε από όσα συνέβησαν στο παρελθόν, και αν εκτιμήσουμε αυτά τα μαθήματα στο σωστό πλαίσιο, τότε αυτά δίνουν μια αίσθηση ελπίδας. Η ενέργεια του/της Jeremiel σχετίζεται πολύ με τα μαθήματα από το παρελθόν που επαναξιολογούνται προσφέροντας αυτήν την αίσθηση ελπίδας.

Η ελπίδα του Ισραήλ αυτήν τη στιγμή βασίζεται στην πίστη στον έναν και μοναδικό Θεό ή τον αληθινό Θεό, τον Πατέρα/Μητέρα Θεό, τον Αρχιτέκτονα όλης της ύπαρξης. Ο/Η Jeremiel συνδέεται με την ίδια αυτή μετάδοση της πίστης, της αληθινής πίστης στην πηγή. Η αίσθηση της πνευματικής ζωής, του πνευματικού σκοπού, αυξάνεται, υπερβαίνουμε τα όρια για να μπορέσουμε να βιώσουμε την πνευματική μας αναγέννηση.

«Το έτος 587 π.Χ. καταργήθηκαν δύο συγκεκριμένα πράγματα – καταργήθηκε ο ναός και η γενεαλογία του Δαυίδ σε σχέση με το βασίλειο. Αυτά υπήρξαν τα σύμβολα που επιβεβαίωναν το Ισραήλ ως εκλεκτό του Θεού.  Η απώλεια δεν ήταν απλώς υπόθεση εθνικού γοήτρου, αλλά έθεσε υπό αμφισβήτηση την όλη κατανόηση για την ξεχωριστή σχέση του Ισραήλ με τον Θεό. Αυτό που συνέβη ήταν μία πλήρης επανεκτίμηση και επανεξέταση της θεώρησης του Ισραήλ ως «ο λαός του Θεού». Αν θεωρήσουμε τον/την Jeremiel ως μέρος αυτής της επανεξέτασης, τότε αυτό δίνει μία άλλη ενόραση για τη δράση του/της σε σχέση με την πολύ μεγαλύτερη  εικόνα.

Οι προφητείες του θεϊκού λόγου, ο Λόγος με ελπίδα συγκεκριμένα και η επέκταση της ελπίδας που, σε δύσκολους καιρούς, σε καιρούς στέρησης ή κρίσης, μπορεί να είναι το αντίδοτο στην ανθρώπινη απόγνωση.

Ο/Η Αρχάγγελος Jeremiel σχετίζεται επίσης με την απαλλαγή από το δόγμα η δράση του/της  Jeremiel εκδηλώνεται μέσα από την ενέργεια και το πλαίσιο της αληθινής πίστης.  Προφητική πίστη  βασισμένη στην πραγματικότητα της ανθρώπινης ελευθερίας – οι ολοφάνερες συνέπειες των ανθρώπινων επιλογών όταν ακούμε ή όχι αυτό που μας λέγεται σε σχέση με την προ-αξιολόγηση του τι μπορεί να συμβεί ή όχι. Ο/Η Jeremiel είναι η φωνή που μας μιλάει μέσα στην ηρεμία ή μέσα από την ηρεμία και μας δίνει την ευκαιρία να αγγίξουμε την καρδιά και την ύπαρξη ενός βαθύτερου επίπεδου μέσα μας.  

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο/η Jeremiel σχετίζεται με την ανάληψη της ευθύνης, την ικανότητα να ανταποκρινόμαστε θετικά ακόμη και όταν, μέσα μας, δεν νιώθουμε έτοιμοι να το κάνουμε, φτάνοντας έτσι μετά σε μία νέα κατανόηση ή ενόραση για ό,τι καταλάβαμε. Στη συνέχεια ενδέχεται να είμαστε πιο υπεύθυνοι.

Η διαστρέβλωση στη θρησκεία, μη σύστημα αξιών, λόγω παραποίησης της ενέργειας που μπορεί να εκφραστεί πιο φυσιολογικά με άλλους τρόπους. Ένα παράδειγμα παραποίησης, όπως η υπονόμευση της σεξουαλικότητας και πώς αυτή διαφθείρει τις «θρησκευτικές υποθέσεις», έχει υπερτονιστεί στην Καθολική Εκκλησία μέσα από αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι κάτι που επίσης απασχολεί τον/την Jeremiel – η κακομεταχείριση της ενέργειας στο πλαίσιο της υπονόμευσης- που μπορεί τώρα να φέρει στο φως πράγματα που πριν δεν είχαν φωτιστεί. 

Ο/Η Jeremiel είναι ένας/μία από τους επτά που ονομάζονται «βασικοί αρχάγγελοι» σε ορισμένα Ιουδαϊκά κείμενα. Είναι γνωστός-ή ως ένας/μία Αρχάγγελος που μας βοηθάει με οράματα προφητικής φύσεως, που μας δίνουν μία αίσθηση για τα μελλούμενα. Για να επαναξιολογήσουμε συνθήκες που βρίσκονται στη διαδικασία αλλαγής, να μπορέσουμε να αναθεωρήσουμε και να επανεκτιμήσουμε ό,τι συνέβη και να δούμε καθαρά, με βάση μια βαθύτερη ενόραση που πηγάζει μέσα από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Ο/Η Jeremiel είναι ένας/μία Αρχάγγελος που προσφέρει πολύ μεγάλη συμπάθεια, μια βαθιά αίσθηση διαίσθησης. Μας βοηθάει να κατακτήσουμε το χρυσό μέσα μας και να μπορέσουμε να εκλεπτύνουμε αυτό που υπάρχει κάτω από το λαδί. Το να μπορούμε να βρούμε αυτήν την πηγή μέσα στο λαδί, ως μέρος του μείγματος, και να οδηγηθούμε στη μετουσίωση του χρυσού που υπάρχει μέσα μας. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν με μια αγάπη και τρυφερότητα που μας επιτρέπει να συμβιβαστούμε με αλλαγές και στόχους που αξίζουν τον κόπο. 

Βοηθάει φέρνοντας αυτό που ονομάζουμε διόραση, στον ξύπνιο αλλά και στον ύπνο και την ονειρική ζωή, και αυτή είναι μία από τις προφητικές ιδιότητες του/της Jeremiel. Η αίσθηση διαύγειας στην ύπαρξη –η αποκατάσταση του ενθουσιασμού και της αυτοπεποίθησης μετά την απώλεια ταυτότητας.

Η συνάντηση με τον/την Jeremiel αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την ζωή μας, οι σκέψεις και τα αισθήματα που μπλέχτηκαν ή μπερδεύτηκαν μεταξύ τους διαλευκαίνονται βοηθώντας μας να δούμε τις καταστάσεις και τις συνθήκες της ζωής μας από διαφορετική οπτική γωνία, έναν άλλο βαθμό διαύγειας.

Σχετίζεται με το B20 Παιδί Αστέρι και το B98 Σάνταλφον, λόγω της σχέσης του/της με το μονοπάτι που ονομάζεται η «τελευταία κρίση». Παρακολουθεί τις ψυχές που εμφανίζονται στο τέλος του χρόνου καθώς ξεδιπλώνονται τα θετικά ή δύσκολα καρμικά μοτίβα μας και καθώς αρχίζει να ανατέλλει μέσα μας η ανάσταση μιας διαφορετικής συνειδησιακής δυνατότητας.


Please find the English text in Aura-Soma.net
http://www.aura-soma.net/downloads/product_updates/b108/b108.html

Αnd read more about 108 in AS I ACT 
www.asiact.org

No comments: