20081206

Dev Aura

Οι Κάμποι του Lincolnshire είναι ένα πολύ σημαντικό και αγαπητό τοπίο για τους Βρετανούς. Από το 1973 προστατεύονται ως Περιοχή Εξέχουσας Ομορφιάς.

ΦΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το Tetford είναι ένα μικρό χωριό στους Κάμπους του Lincolnshire, περίπου τρεις ώρες οδήγηση βόρεια του Λονδίνου. Κάπου 20 μίλια ανατολικά από την κωμόπολη του Lincoln με τον εντυπωσιακό Γοτθικό καθεδρικό, το Tetford είναι μία από τις πολλές πόλεις, χωριά και χωριουδάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στο τοπίο του Lincolnshire. Το μεγαλύτερο μέρος του ευρύτερου τοπίου αποτελείται από φάρμες και οι δρόμοι στο
εσωτερικό του χωριού σχηματίζουν 8 (οχτώ).

Η περιοχή είναι γοητευτική και οπτικά ευχάριστη, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή ως τουριστικός προορισμός,καθότι δεν έχει κάποιο συσχετισμό new-age ή κάποιον ιερό τόπο. Το χωριό περιβάλλει ένας περιφερειακός δρόμος,ενώ μία μικρή περιοχή περιλαμβάνει ένα μέρος που ονομάζεται Μικρό Λονδίνο, που κάποτε αποτελούσε κατοικία του εφημέριου. Το επόμενο χωριό στη διαδρομή, που ονομάζεται Somersby και είναι ακόμη μικρότερο, είναι γνωστό ως η γενέτειρα και ο τόπος που πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Βρετανός ποιητής του 19ου αι. Alfred Lord Tennyson.

Οι τοπικοί θρύλοι λένε ότι οι Κέλτες βασιλιάδες προτιμούσαν τους λόφους του Tetford, ειδικά αυτόν που είναι γνωστός ως Bluestone Heath, σαν ιδανικό μέρος για την ταφή τους. Αργότερα, οι Ρωμαίοι και οι Βίκινγκς άνοιξαν δρόμους στην περιοχή του Tetford και άφησαν κάποια αρχαιολογικά ίχνη της παρουσίας τους. O Δρόμος των Βίκινγκ, 147 μίλια, απλώνεται στον άξονα βορράς - νότος.

AURA - SOMA
Από το 1980, το Tetford αποτελεί την έδρα για τα Χρωματικά Προϊόντα Aura-Soma και την Διεθνή Ακαδημία Χρωμοθεραπείας AS I ACT, δύο όψεις ενός φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που ιδρύθηκε το 1983 από την Vicky Wall και ο οποίος παράγει θεραπευτικά χρωματικά σκευάσματα (Έλαια Ισορροπίας, Πομάδες, Πεμπτουσίες, Έσσενς κτλ), προσφέρει σεμινάρια σε διεθνή κλίμακα, υποστηρίζει μία πρωτοβουλία εκτεταμένων βιοδυναμικών καλλιεργειών και παρουσιάζει σεμινάρια σχετικά με τα μυστήρια της Γης. Στο Tetford εδράζονται η Ακαδημία Dev Aura, τα εργαστήρια παραγωγής και οι βιοδυναμικές καλλιέργειες.

Τώρα, γιατί όλα αυτά γίνονται στο Tetford;

ΓΕΩΜΑΝΤΙΑ
Γιατί στο Tetford υπάρχει ένας Θόλος, ένα Χρυσό Αβγό, ένα Ασημένιο Αβγό, ένα Όρος Όλυμπος, ένα Δέντρο της Ζωής,ένα Κρίνο, ένα Παλλάδιο, ένα Γνωμικό Αβγό, ένα Κάστρο του Άγιου Δισκοπότηρου, μια Αστρική Πύλη και ένας Ναός Σόμα.


ΥΔΡΟΧΟΪΚΟΣ ΝΑΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ: Ο γενικότερος τρόπος για να περιγράψουμε την εκπληκτική συλλογή γεωμαντικών
χαρακτηριστικών που υπάρχουν στο Tetford, είναι να πούμε ότι αποτελεί έναν Υδροχοϊκό Μυστηριακό ναό, που είναι έτοιμος να θέσει σε πλήρη λειτουργία το δυναμικό του. Φανταστείτε τους χιλιάδες ιερούς τόπους της Γης σαν ξυπνητήρια, το καθένα κουρδισμένο να χτυπήσει σε προκαθορισμένο χρόνο. Κάποια χτύπησαν καιρό πριν και σήμερα αποτελούν αρχαιολογικά ερείπια ή ψιθύρους σε αρχαίες ιστορίες -άλλα, σαν την Ρώμη και την Φλωρεντία, χτύπησαν πιο πρόσφατα στην ιστορία ενώ άλλα, όπως το Tetford, ρυθμίστηκαν για να χτυπήσουν αυτόν τον αιώνα.

Μπορεί να ακούγεται κάπως το γεγονός ότι, μέσα σε μία νύχτα θαρρείς, ένα άσχετο χωριό στη μέση του πουθενά του Lincolnshire μετατρέπεται σε γεωμυθική ευφυΐα, αλλά όλα τα γεωμυθικά χαρακτηριστικά του, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, είναι περασμένα στον γενετικό κώδικα της σύλληψης του πλανήτη, σύμφωνα με το ίδιο μεγάλο σχέδιο που ίσχυε και για την τοποθέτηση των πυραμίδων στην Γκίζα, τα μνημεία στο Avebury, ακόμη και τα ηφαίστεια. Τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται και να αναγνωρίζεται το γεωμαντικό πακέτο του Tetford στην εποχή μας.

ΘΟΛΟΣ: Το Tetford αποτελεί κυριολεκτικά έναν ναό Υδροχοϊκού Μυστηρίου για έναν και μόνο λόγο: τον πλατύ θόλο 4,3 μιλίων που απλώνεται επάνω από το χωριό και τους γειτονικούς θόλους, που αναπαριστούν
την πλανητική παρουσία του άστρου Άλφα στον αστερισμό του Υδροχόου, τον Σάνταλμελικ. Αυτό το αστρικό όνομα, από το Al Sa'd al Malik που σημαίνει «ο Τυχερός του Βασιλιά» βρίσκεται 1.100 έτη φωτός από την Γη και η διάμετρος του είναι ογδόντα φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Ήλιου μας. Ως αστερισμός, η μορφή του Υδροχόου παραδοσιακά αναπαριστάται σαν ο οινοχόος των θεών που χύνει ένα ποτάμι νερό ή νέκταρ από τον κρατήρα που κρατάει - ο Υδροχόος (Water Carrier), με λίγα λόγια. Μερικές φορές ο αστερισμός αναφέρεται και ως Water Jar.

Εδώ βοηθάει να σκεφτούμε το «νερό» ως Συνείδηση, φως και ενόραση που παρέχεται - ρέει - από ψηλά. Ο Υδροχόος μερικές φορές ταυτίζεται με τον Δευκαλίωνα (η ελληνική εκδοχή του Νώε), γιο του Τιτάνα Προμηθέα και μοναδικό επιζήσαντα στον Κατακλυσμό [...]

[...] Από πολλές απόψεις, θα ακολουθήσετε ένα αρχαίο, αν όχι αρχετυπικό μονοπάτι μύησης, κι επειδή ακριβώς τα ενεργειακά γνωρίσματα στο Tetford και το Lincoln βρίσκονται κάτω από την επιρροή του Υδροχόου, θα ολοκληρώσετε αυτά τα στάδια στα πλέον σύγχρονα και επίκαιρα πνευματικά και αστρολογικά γεωμαντικά περιβάλλοντα.

[από το βιβλίο Galaxy upon Earth του Richard Leviton]

No comments: