20081108

Aura-Soma Color Care System Philosophy



Το Aura-Soma είναι
"Αλήθεια, Ευδαιμονία, Συνείδηση"


"Ο καλύτερος οδηγός βρίσκεται μέσα σας" - Vicky Wall

To σύστημα Aura-Soma λειτουργεί με το ορατό φάσμα χρωμάτων καθώς και με τις πληροφορίες που υπάρχουν κωδικοποιημένες στις συχνότητες των χρωματικών συνδυασμών. Η περιπλοκότητα αυτών των πληροφοριών ανοίγει την μία πόρτα μετά την άλλη. Το χρώμα είναι η συμπαντική γλώσσα που μιλάει η φύση. Εκφράζει ένα μέρος της υποκείμενης τάξης και ρυθμού του σύμπαντος. Είναι ένα μέσο που μας βοηθάει να κάνουμε συνδέσεις. Η κατανόηση των πληροφοριών που σχετίζονται με τις χρωματικές προτιμήσεις μας βοηθά στην διαδικασία εξατομίκευσης και της αυτοπραγμάτωσης.


Το Aura-Soma ορίζεται ως αυτοεπιλεκτική και μη-παρεμβατική θεραπεία για την ψυχή. Αυτή η λακωνική φράση χαρακτηρίζει τέλεια το Aura-Soma σαν ένα νέο παράδειγμα στη θεραπεία, που βασίζεται στην αναγνώριση της έμφυτης σοφίας που υπάρχει μέσα στον καθένα μας. Το Aura-Soma σέβεται και υποστηρίζει αυτήν την εσωτερική γνώση και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μία αντανάκλαση του εαυτού μας -αυτού που είμαστε και αυτού που χρειαζόμαστε- μέσα από την έλξη που νιώθουμε προς ορισμένους χρωματικούς συνδυασμούς. Επειδή οι επιλογές μας γίνονται από ένα τέτοιο σημείο έλξης και υπερσυνείδητης γνώσης, αντανακλούν μία επιλογή της ψυχής, παρά απλώς μία στιγμιαία έλξη.

Οι περισσότεροι ποθούμε να γίνουμε πιο συνειδητοί σε σχέση με τον σκοπό μας. Οι χρωματικές μας προτιμήσεις μας δίνουν την ευκαιρία να θυμηθούμε. Καθώς ανακαλύπτουμε ποιοι χρωματικοί συνδυασμοί μας ελκύουν περισσότερο, ο προσωπικός χρωματικός μας κώδικας αποκαλύπτεται φανερώνοντας το Ντάρμα και το Κάρμα αυτής της ζωής και το ταξίδι της ψυχής μας μέσα στον χρόνο. Ο χρωματικός κώδικας μιλάει για τα μαθήματα, τις ευκαιρίες, την κατεύθυνση και την έκφραση της υπηρεσίας μας στον κόσμο. Όταν βρίσκουμε τα χρώματα που αντανακλούν τον χρωματικό μας κώδικα είναι σαν να επιστρέφουμε σπίτι και να Γινόμαστε Ένα με τον εαυτό μας, την ουσία της φύσης μας, είναι μία ενθύμηση.


Στην ιστορία, το χρώμα και το φως έχουν χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά, π.χ. στην αρχαία Αίγυπτο, την Κίνα και από τους Εσσαίους επίσης [...] Το χρώμα και οι χρωματικές μας προτιμήσεις μεταδίδουν την ποιότητα της συνείδησης. Ορισμένες διδασκαλίες σοφίας προτείνουν ότι η συνείδηση έχει την ικανότητα να εκλαμβάνει το χρώμα ανεξάρτητα από το φυσικό σώμα. Το Bardo Thodol (Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών) μιλάει για το χρώμα και το φως που βιώνεται στην μεταθανάτια κατάσταση. Ο Θιβετιανός μέντορας βοηθάει την ψυχή που αποχωρεί να βρει τον προσανατολισμό της μέσα από τις χρωματικές επιλογές που παρουσιάζονται στην συνείδηση όπου κάθε χρώμα (χροιά) και απόχρωση αναπαριστά ορισμένες ποιότητες και τάσεις της ψυχής. Οι χρωματικές επιλογές ενημερώνουν και επηρεάζουν τις μελλοντικές ενσαρκώσεις και την τελική απελευθέρωση από τον τροχό του θανάτου και της επαναγέννησης. Η Σκοτεινή Νύχτα της Ψυχής του Άγιου Ιωάννη του Σταυρού και οι κώδικες των Μάγια εκφράζουν το ίδιο φαινόμενο: ότι η συνείδηση που έχει εγκαταλείψει το φυσικό σώμα μπορεί να εκφράσει προτιμήσεις με χρωματικούς και φωτεινούς όρους βασισμένη σε πράξεις που έγιναν και βιώθηκαν σε μία συγκεκριμένη ζωή. Αυτή είναι μία παράλληλος με την οποία καταλαβαίνουμε ότι οι παρούσες προτιμήσεις μας αντανακλούν τον αιώνιο χρωματικό κώδικά μας και υπερβαίνουν την προσωπικότητα. Λέμε ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής. Το ίδιο ισχύει και για τις χρωματικές επιλογές μας.


Μέσα από την αρμονική συνήχηση, τα χρώματα μας υποστηρίζουν και μας θρέφουν στην ζωή μας ώστε να εκφράσουμε περισσότερο την δυναμική και τον σκοπό μας. Το Aura-Soma λειτουργεί με βάση αρχές όμοιες με αυτές άλλων δονητικών θεραπειών. Τα χρώματα των Ελαίων δημιουργούνται με τον συνδυασμό φυτικών συστατικών, ορυκτών και κρυσταλλικών ενεργειών και φυσικού χρωματισμού. Μέσω της συμπαθητικής συνήχησης -παρόμοια με το ομοιοπαθητικό similia similibus ("το όμοιο θεραπεύει το όμοιο")- οι ενεργητικές δονήσεις αυτών των συστατικών επιδρούν επάνω μας ενισχύοντας την ευημερία και την ανάπτυξη. Και όσο πιο συνειδητοί και ξεκάθαροι γινόμαστε προσωπικά, τόσο περισσότερη συνείδηση και διαύγεια συνεισφέρουμε και στο αργό κύμα αλλαγής της συλλογικής συνείδησης.

Το Aura-Soma ενεργεί μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με τα Μπουκάλια Ισορροπίας, τις Πομάδες, τις Πεμπτουσίες, τους Αρχαγγέλους και τα Έσσενς Χρωμάτων. Ενώ η εκμάθηση της σημασίας των χρωμάτων μπορεί να είναι μία προκλητική και ερεθιστική διαδικασία, η πραγματική βιωματική εμπειρία πηγάζει από την χρήση των κύριων αυτών συστατικών του συστήματος. Δεν είναι μόνο οι πληροφορίες που μας μεταδίδονται από το φυτικό και το ορυκτό βασίλειο, από τον κόσμο του χρώματος και του φωτός και το σώμα σοφίας του Aura-Soma, αλλά και η κατανόηση που μεταδίδεται από την συλλογική και προσωπική όψη του εαυτού μας. Η εσωτερική μας γνώση ενδυναμώνεται. Συντελείται μία αφύπνιση και έμπνευση ως προς την διαδικασία εξατομίκευσης, μία ευθυγράμμιση με την δυναμική και το Αστέρι που είμαστε οπότε αρχίζουμε να ξετυλιγόμαστε εκδηλώνοντας περισσότερα από τον εαυτό μας, το πεπρωμένο μας, τα ταλέντα και τα δώρα μας. Μέσα από το AURA-SOMA ανοίγουμε σε μία πρωτοφανή αυτογνωσία. Η αίσθηση άνεσης και ευκολίας που δημιουργείται, καθώς περνάμε από την α-σθένεια στο σθένος, λειτουργούν δραστικά στην αξιοποίηση της ουσίας μας. Το AURA-SOMA μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε πολλούς από τους στόχους μας και να κατανοήσουμε περισσότερο ποιοι είμαστε.


Μία επίπτωση της εργασίας με το Aura-Soma είναι οι καρμικοί σπόροι από το παρελθόν που τείνουν να εκφράζονται στο παρόν ως ορισμένες τάσεις. Η μετενσάρκωση ή επάνοδος μας δίνει την ευκαιρία να συναντήσουμε τις ίδιες συνθήκες μέχρι να μάθουμε να αποκρινόμαστε διαφορετικά σ' αυτές και να βιώνουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Οι καρμικοί σπόροι εκφράζονται στο χρώμα των ενεργειακών πεδίων μας και ανταποκρίνονται στο χρώμα εξωτερικά, επομένως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χρωματικές επιλογές μας αφ' ενός για να εκλάβουμε τις προβληματικές τάσεις, αφ' ετέρου για να διευκολύνουμε την μεταμόρφωσή μας. Το κάρμα σχετίζεται με συνήθη πρότυπα έντασης και στρες με τα οποία (τείνουμε να) ταυτιζόμαστε. Αυτά τα πρότυπα συνήθως τα κληρονομούμε γενετικά από τους γονείς μας ή γράφουνε μέσα μας με την ανατροφή μας. Ο τρόπος που ξεριζώνουμε τους καρμικούς σπόρους σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που μπορούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειές τους και να φέρουμε μια νταρμική ποιότητα σε ό,τι κάνουμε. Οι καρμικοί σπόροι εκφράζονται και εξετάζονται με χρωματικούς όρους. Αν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε αυτούς τους καρμικούς σπόρους ή πρότυπα, τότε το χρώμα θα εκδηλωθεί σαν μία έκφραση των νταρμικών ποιοτήτων που φέρουμε στην ζωή μας. Το χρώμα αντανακλά τόσο το πρόβλημα όσο και την λύση. Το Aura-Soma διεγείρει την ενθύμηση της ουσίας μας και μας βοηθάει να ξε-κάνουμε κάποιες από τις συνέπειες των μοτίβων εξαρτημένης μάθησης (conditioning) στην προσωπικότητά μας. Μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε τον εαυτό μας πίσω στον εαυτό μας μέσα από συγκεκριμένες χρωματικές και φωτεινές δονήσεις των τριών βασιλείων.

Το Aura-Soma αναγνωρίζει 8 Τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα στην ανθρώπινη λεπτοφυή ανατομία. Κάθε Equilibrium είναι ένα φωτεινό δισκοπότηρο που περιέχει δονήσεις οι οποίες όταν έρχονται σ' επαφή μ' ένα τσάκρα επηρεάζουν την συνείδησή του και επιδρούν άμεσα στα λεπτά ενεργειακά συστήματα του σώματος.

Το Aura-Soma μιλάει για το χρώμα και το φως, για το χρώμα και την ζωή. Και για τους Χρωμοανθρώπους ή Ανθρώπους Ουράνια Τόξα (Hueman Beings) που στέκουν ολόρθοι και ευθυγραμμισμένοι, με το κεφάλι τους στον Ουρανό και τα πόδια τους σταθερά πάνω στην Γη, που είναι σε επαφή με την ψυχή τους και το κέντρο της ύπαρξής τους ρέει και εκφράζεται ελεύθερα.

Η ανθρωπότητα στέκει στο κατώφλι μιας τεράστιας αλλαγής που προσφέρει μία αληθινή δυναμική για ανάπτυξη. Το Aura-Soma προσφέρεται από το πνεύμα σ' αυτή τη μεταβατική φάση για να μας βοηθήσει στη γρήγορη εξέλιξη και προσαρμογή καθώς η συνείδηση γίνεται πιο προσβάσιμη και να μας υποστηρίξει να αφομοιώσουμε τις ενέργειες σ' αυτό το εξελικτικό άλμα.

Βιβλιογραφία:
[The Aura-Soma Sourcebook, color therapy for the Soul - by Mike Booth & Carol McKnight]

No comments: